Uleiurile esențiale din scorțișoară împiedică dezvoltarea microorganismelor cauzatoare de boli, așa că medicina tradițională folosește uleiul de scorțișoară pentru a trata rănile.
În plus, stimulează peristaltismul, crește producția de sucuri gastrice și reglează tensiunea arterială. Cunoscând aceste proprietăți, îl poți folosi cu ușurință pentru a îmbunătăți calitățile uleiului pe care îl folosiți pentru a găti și condimenta salate acasă.
CITEȘTE ȘI: Şapte motive să bei ceai de scorţişoară: Cum se prepară şi ce beneficii are pentru sănătate
Pentru a face ulei de scorțișoară, zdrobiți trei-patru batoane de scorțișoară într-un mojar și turnați peste ele o jumătate de ceșcuță de ulei. Lăsați amestecul la infuzat timp de zece zile, apoi strecurați și turnați-l într-o sticlă curată.
CITEȘTE ȘI: Mierea cu scorţişoară, combinaţie din medicina tradiţională chineză: Lista bolilor pe care le tratează
Aroma de scorțișoară va fi bună atât pentru preparatele dulci, cât și pentru cele sărate.